Meld een dood dier

Middels het formulier onderaan deze pagina kan ziekte en/of sterfte bij wilde fauna worden gemeld.

Mocht contact met een van onze medewerkers noodzakelijk zijn, dan kunt u de gegevens vinden op onze contactpagina.

De vakjes die omrand zijn met een groene lijn, moeten ingevuld zijn om het formulier succesvol te kunnen verzenden. Bij de telefoonnummers is het verplicht om minimaal één nummer te geven. De vakjes met een zwarte lijn zijn optioneel. Uw adres en contactgegevens zijn nodig om contact met u te kunnen opnemen voor nadere informatie en voor eventueel overleg over het ophalen van het dier voor onderzoek. Anoniem melden is niet mogelijk, omdat we contact met u moeten kunnen opnemen.

Het DWHC gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. In onze Privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met de verwerking van uw persoonsgegevens.  Wij baseren ons op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door een melding in te dienen, geeft u aan dat u akkoord gaat met onze privacyverklaring.

Als het formulier succesvol is verzonden, verschijnt op het scherm een melding. Tevens ontvangt u op het ingevulde e-mail adres een mail met de door u ingevulde gegevens.

Ziet u geen melding en heeft u geen e-mail ontvangen (check voor de zekerheid de spam-box), dan is het verzenden niet goed gegaan en komt de melding ook niet bij DWHC binnen, of uw e-mail adres was niet juist ingevoerd. Wij verzoeken u dan nogmaals het formulier in te vullen en te verzenden, of de gegevens te mailen naar dwhc@uu.nl.

Letwel; soms duurt het even voordat u een bevestiging krijgt. Als u na een half uur nog geen bevestiging heeft gehad dan verzoeken we u het formulier nog een keer in te vullen.

Ophalen?

Het DWHC kan niet alle gemelde dode dieren op te halen en te onderzoeken. DWHC moet dus een selectie maken. Als DWHC het door u gemelde dode dier zou willen laten ophalen, dan nemen we tijdens kantooruren binnen 3 uur contact met u op. Meldingen buiten kantooruren worden de eerstvolgende werkdag afgehandeld of, in het weekend, uiterlijk de volgende dag.  Is er binnen de bovengenoemde periode geen contact met U opgenomen, dan kan het dier helaas niet worden opgehaald.

Vragen en antwoorden

Kijk voor vragen over het melden, het ophalen, het verpakken van een kadaver, wie kadavers opruimt, hygiënemaatregelen etc. www.dwhc.nl/vragen

 

Uw gegevens

Locatie van het Dier

Geef aan waar u het dode dier heeft gevonden of waargenomen.

Werkt deze kaart niet, vul de gegevens dan handmatig in.

  1. Open Google Maps.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de locatie of het gebied op de kaart.
  3. Selecteer Wat is hier?
  4. Onder aan het scherm wordt meer informatie weergegeven.

Opmerking:
Links is over het algemeen de latitude en rechts de longitude.

Klik op de kaart om de locatie aan te passen.

Omgeving:

Diergegevens: