Archief

Vos met rabies in Hongarije

In Slowakije, in de regio Presov dat grenst aan Polen, is in juni rabiës vastgesteld bij een vos. Dit is in 2015 de tweede positieve hondsdolle vos in deze regio.
Lees meer
Edelhert, burlend

Edelhert met huidafwijking

In oktober 2016 werd bij het DWHC het kadaver van een mannelijk edelhert (hert) gebracht met zeer ernstige huidafwijkingen over bijna zijn gehele rug. Onderzoek wees uit dat het hert een ernstige, chronisch actieve, huidontsteking had. Deze huidontsteking is mogelijk het gevolg van schuren door de grote aantallen
Lees meer

Steenmarter met hondenziekte

Bij een steenmarter uit de omgeving van Enschede in de provincie Overijssel is hondenziekte vastgesteld. De steenmarter werd begin december 2016 dood gevonden in een vijver nadat het dier in de dagen ervoor afwijkend gedrag vertoonde. De inzender meldde dat: ‘‘de steenmarter zeer agressief was,
Lees meer

Het vossenonderzoek van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging

De jagersvereniging is begin februari 2017 gestart met een pilot waarin wordt getest hoe op een eenvoudige wijze bloedmonsters kunnen worden verzameld van reeds geschoten vossen. Ook wordt gekeken of de vos kan dienen als een goede ‘indicator’ voor de aanwezigheid van bepaalde ziekteverwekkers in het gebied.
Lees meer

Vogelpokken bij huismus

Begin januari 2017 ontving DWHC een huismus (Passer domesticus) uit de omgeving van Soest. De inzendster gaf aan dat de mus algehele malaise vertoonde. Uit het onderzoek naar de doodsoorzaak bleek dat de huismus was vermagerd en is doodgegaan door de combinatie van vogelpokken en een schimmelinfectie.
Lees meer