Archief: juli 2015

Vos met rabies in Slowakije

In Slowakije, in de regio Presov dat grenst aan Polen, is in juni rabiës vastgesteld bij een vos. Dit is in 2015 de tweede positieve hondsdolle vos in deze regio.
Lees meer

Hazenpest nu ook in Gelderland

Tularemie bij hazen Bij een dode haas uit Oost-Gelderland die in juni 2015 bij het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) is binnengekomen, is tularemie (hazenpest) vastgesteld. Sinds 2011 worden dode hazen, die gevonden en bij DWHC ingestuurd worden, systematisch door het Centraal Veterinair Instituut onderzocht op
Lees meer
laatvlieger

Raak een vleermuis niet met blote handen aan!

Bij het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) is in mei 2015 een vleermuis binnengekomen die, na onderzoek bij het Centraal Veterinair Instituut (CVI) te Lelystad, besmet bleek te zijn met vleermuizenrabiës.
Lees meer

Geen aanwijzing voor TBC bij dassen in Nederland

In Engeland zijn runderen en dassen besmet met Mycobacterium bovis, de verwekker van rundertuberculose. Het voorkomen van rundertuberculose onder runderen heeft grote economische en volksgezondheidsgevolgen. In  Engeland is doorlopend discussie over de rol van dassen in deze problematiek. M. bovis behoort tot de
Lees meer

Catastrofale sterfte van Saiga-antilopen in Kazachstan

Begin mei werd in de Betpak-Dala populatie in de Kostanay regio van Centraal Kazachstan massale sterfte geconstateerd van saiga-antilopen (Saiga tatarica tatarica), ook wel kortweg saiga genoemd. Later werd ook in andere regio’s (Aktiubinsk en Akmola) grote sterfte waargenomen.
Lees meer